Specjały kuchni włoskiej w Lidlu. Przekonaj się, jak smakuje świat!

6 lutego 2022

7 lutego w Lidlu pojawiła się kolejna oferta z cyklu „Tak smakuje świat”. Tym razem klienci sieci mogą spróbować największych specjałów kuchni włoskiej, a także poznać ciekawe przepisy ze specjalnej gazetki promocyjnej Lidla „Włoska fiesta”. Sprawdźcie które produkty warto kupić? 

Tydzień włoski w gazetce promocyjnej Lidla

Aby zapoznać się z pełną ofertą tygodnia włoskiego, wystarczy sięgnąć po najnowszą gazetkę promocyjną Lidla. Znajdziemy w niej wyśmienite makarony marki Italiamo, na przykład cannelloni (3,80 zł/250 g), trottole tricolore (3,80 zł/500 g), tagliatelle paglia e fieno (4,75 zł/250 g), charakterystyczny dla półwyspu Apenińskiego specjał, czyli gnocchi nadziewane serem (7,13 zł/500 g) oraz oliwę z oliwek, która jest podstawą włoskiej kuchni: klasyczną extra virgin (19,03 zł/1 l) oraz aromatyzowaną (12,37/250 ml). 

Ponadto do oferty trafiły aromatyczne włoskie sery, na przykład ser parmigiano w płatkach (7,60 zł/100 g), mascarpone z gorgonzolą (7,60 zł/200 g), burrata (8,56 zł/100 g), provolone (4,75 zł/120 g), scamorza (8,56 zł/300 g) oraz soczyste wędliny, w tym: salami spinata z serem (9,51 zł/100 g), szynka gotowana prosciutto cotto (5,70 zł/100 g), szynka dojrzewająca prosciutto di San Daniele (11,41 zł/100 g). Coś dla siebie znajdą także amatorzy słodkości, którzy mogą kupić między innymi ciasto tiramisu z certyfikatem RFA (9,51 zł/500 g) i kruche ciastka Amaretii (3,80 zł/200 g).

Inne ciekawe produkty z oferty tygodnia włoskiego to:

  • placki piada z oliwą z oliwek (5,70 zł/360 g)
  • antipasti z nadzieniem (15,22 zł/390 g lub 410 g)
  • bruschetta (4,27 zł/150 g),
  • krem z octu balsamicznego klasyczny lub malinowy (13,99 zł/250 ml),

Gotuj po włosku z Karolem Okrasą, Kingą Paruzel i Pawłem Małeckim!

Gratką dla wszystkich miłośników włoskiej kuchni będzie też specjalna gazetka promocyjna Lidla pt. „Włoska fiesta”. Co można w niej znaleźć? Przede wszystkim wyjątkowe przepisy przygotowane przez najlepszych szefów: Karola Okrasę, Kingę Paruzel i Pawła Małeckiego. Ucząc się od mistrzów, ugotujemy między innymi ribollitę – toskańską zupę fasolową, mandorlę, czyli tort migdałowy, risotto z indykiem, cytryną i serkiem mascarpone czy crostini z burratą a la caprese. Co więcej, wszystkie przepisy możemy odtworzyć w formie multimedialnej na stronie internetowej kuchnialidla.pl

Najnowsza odsłona akcji „Tak smakuje świat” potrwa od 7 lutego do wyczerpania zapasów.

Okazje i promocje

Zobacz więcej