Francuskie specjały ponownie zawitały do Lidla. Od 6 maja w sklepach sieci trwa tydzień francuski, a więcej informacji na temat oferty można znaleźć w najnowszej gazetce promocyjnej Lidla.
Kuchnia francuska, która na całym świecie ma bardzo dużo miłośników, wyróżnia się przede wszystkim rozmaitością i oryginalnością. Jej podstawą są aromatyczne sery i wędliny, ale wśród najbardziej charakterystycznych produktów znajdziemy też świeże warzywa czy oliwki. Wszystkie z nich, należące przede wszystkim do marki własnej Lidla – Duc De Coeur, znajdziemy w ofercie przygotowanej specjalnie na tydzień francuski.
Z najnowszej gazetki promocyjnej Lidla dowiadujemy się, że w sklepach sieci już od 6 maja możemy kupić najlepsze francuskie sery, w tym: camembert (9,99 zł/250 g), munster z kminkiem (11,99 zł/220 g), le bleu (11,99 zł/250 g), brique (9,99 zł/200 g), brie (21,99 zł/500 g), podpuszczkowy dojrzewający morbier (18,99 zł/250 g), pave (7,99 zł/200 g), saint felicien (6,99 zł/180 g) oraz coulommiers de caractère (14,99 zł/350 g). Ponadto w do oferty trafiły francuskie wędliny, między innymi salami w plastrach (7,99 zł/100 g), salami rosette w plastrach (8,99 zł/150 g), pierś z kurczaka z ziołami prowansalskimi (5,99 zł/150 g) i salami z orzechami laskowymi (13,99 zł/250 g).
Inne pozycje, na które warto zwrócić uwagę, to creme brûlée (8,99 zł/2×100 g), tartaletki z nadzieniem (6,99 zł/125 g), świeże makaroniki (15,99 zł/12×12 g), francuskie roladki z nadzieniem serowym (13,99 zł/520 g), tapenada – pasta z oliwek (4,99 zł/100 g) oraz grillowane warzywa (5,99 zł/285 g).
Ponadto w gazetce promocyjnej Lidla trafimy na przepisy na francuskie dania autorstwa Kingi Paruzel oraz wiele ciekawostek produktowych. Warto także pamiętać, że oferta przygotowana na tydzień francuski obowiązuje tylko do wyczerpania zapasów.